13 ore norocoase

Posted: 19/04/2012 in Din viata mea

Iata-ma din nou tastand dintr-o „splendoare” de tren romanesc. Oricat de mult m-as straduii nu reusesc sa scap de CFR. De data asta ma asteapta un adevarat maraton al statului in fund: 13 ore splendide. Din zgarcenie si teama de a nu da peste vreo baba friguroasa, nu mi-am luat bilet la vagon de dormit: clasa a II-a sa fie! As mintii daca as zice ca planul meu a fost 100% un succes. Am nimerit fix langa o baba semi-carunta si mioapa care din pacate merge pana la Gara de Nord. Alaturi de ea, este o creatura mai mult lata decat inalta, care eu sper ca ij e nepoata, desi asemanarile fizice (forma fetelor lor si circumferintele taliilor asemanatoare unor mici sateliti naturali) ma fac sa cred ca i-ar putea fi fiica. Oricum ar fi, e o fiinta tinuta strict sub control judecand dupa faptul ca de fiecare data cand fata pune mana pe telefon, „matroana” ei mioapa cere un raport complet priviind de ce a facut fata acest gest.
Tot in compartimentul meu de 4×4 a mai urcat un individ de circa 60 de ani, cu hainele scoase din pantaloni care merge pana la Brasov si lasa in urma lui un miros intepator de transpiratie acra. E om cu chef de vorba, pacat ca momemtan nu abordeaza decat subiecte politice, dezbatand tot felul de teorii conspirative din politica romaneasca. Nu zic ca nu exista, doar ca nu vreau eu sa vorbesc de ele. Partener de vorba si-a gasit un student care si el merge pana in Capitala. Asta pare ceva mai de viata, trag sperante ca o sa ne tinem unu pe altu treaz.
In fine, in coltul diametral opus al compartimentului fata de mine se afla si o raza de speranta. O fata pe la 20 si ceva de ani, care dupa o lunga si lacrimoasa despartire se iubitul ei a urcat in tren si a pornit cu noi spre Bucuresti si de acolo spre Constanta. Daca n-ar fi asa tacuta si retrasa ar fi bine, dar stiu ca 13 ore dezleaga ljmba oricui.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s