Pe unde se scurge chefu?

Posted: 20/05/2013 in Din viata mea

Nu prea stiu eu cum sa o spun asa ca incerc abordarea directa: nu mai am chef! Nu mai am chef sa citesc la romana, nu mai am chef lucrez la mate, nu mai am chef sa lucrez la fizica, nu mai am chef sa dau bacul, nu mai am chef sa termin liceul, nu mai am chef de nimic! Cat era iarna era mai OK, oarecum. Uram frigul, uram vremea de afara, uram ca se intuneca de la ora 4, dar pe undeva era bine: se intuneca la ora 5-6 si asta imi dadea prilejul sa lenevesc. Cand ajungeam acasa pe la 2:30, dupa 2 sau 3 ore de munca ba la mate, ba la fizica, in momentul in care se intuneca afara intelegeam ca trebuie sa pun cartea ii cui si sa trag un pui de somn. Da, eu mai nou dorm de dupa-masa…ca batranii! Acum cand ziua tine pana dimineata, ma apuca un oarecare sentiment de vinovatie ca inca e lumina afara, iar eu nu mai am putere sa lucreze. Asta nu ma impiedica totusi sa dorm.

De cand cu caldura s-a dus tot cheful meu. Inca mai lucrez cu o desarta iluzie ca daca imi incalzesc creierul o sa imi racoresc trupul, insa adevarul este ca pe caldura, nici derivatele nu mai sunt ce-au fost. Stau astfel si ma intreb cum o sa trec eu bacul cu minim 8, daca cea mai mare dorinta a mea e sa stau sub dusul racoros, privind cum se scurge apa la canal. Parca tot asa se scurge si tineretea mea.

Nu, n-am imbatranit subit, dar tot asa stau si ma gandesc ca peste o saptamana scap termin liceul. As vrea sa ma plang, dar nu pot. Adecarul e ca am recunoscut tot timpul ca mi-a placut. As mintii daca as incerca sa impresionez acuma spunand ca cel mai mult o sa-mi lipseasca colegii. Nu. O sa-mi lipseasca activitatile, atmosfera, tachinarile si glumele, nervii si bucuriile…dar oamenii…n-am de reprosat nimic nimanui. Toti s-au comportat cu mine mult mai bine decat as fi indraznit macar sa sper cand am terminat clasa a 8a, dar asa sunt eu…un ticalos.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s